Voedingsadviezen en voetreflexologie

Voedingsadviezen en ontzuren. Wanneer een lichaam te zuur is kan je klachten krijgen.

Tijdens de voetreflexologie worden de organen behandeld wanneer er pijnlijke plekken zijn bijvoorbeeld de alvleesklier (pancreas) kan het zijn dat deze overbelast is. Ik stel ook vragen gesteld over uw voedingspatroon en wilt u afvallen en heeft u obstipatie ea klachten dan kunt u natuurlijke voedingsadviezen krijgen.

Hier alvast iets in het kort:

 • Beter is om geen varkensvlees te eten (bevat eiwitten die ontstekingsbevorderend werken en antibiotica)
 • Zeker geen rauw vlees eten, ook vooral geen filet americain (krijgt men snel parasietenbelasting van!) Als u onder een microscoop zou zien wat erin zit, eet u het nooit meer. Vlees krioelt van de bacteriën en parasieten, maar door verhitting gaan ze dood en heeft u er geen last van. Bij rauw vlees gaan deze micro-organismen rechtstreeks uw lichaam in.
 • geen voeding uit de magnetron. Eiwitstructuren veranderen in de magnetron en doen de bloedsamenstelling veranderen. Bovendien is het energetisch dood voedsel.
 • Neen geen melkproducten en soms geen koffie, vruchtensappen en specerijen
 • geen melk en kaas van de koe bij verkoudheid, bijholte- of voorhoofdholte-ontstekingen (werkt verslijmend) en uiteraard niet bij koemelkallergie of intolerantie
 • geen koffie bij veel stress en bv hartkloppingen of hartritmestoornissen. Drinkt u veel koffie: nooit in 1 keer stoppen (dat geeft afkickverschijnselen zoals hoofdpijn), maar langzaam afbouwen en overstappen op thee, sap,meer water of bv bamboekoffie.
 • Anders: maximaal 2-3 koppen koffie per dag.
 • geen vruchtensappen bij darmklachten (diarree en schimmelbelasting), weer wel bij verstopping
 • bij maagklachten: geen scherpe specerijen en kruiden, vruchtensappen

Voedingsadviezen en voetreflexologie

Koemelk wordt ons door de reclame gezegd is gezond. Natuurlijk hebben we voldoende calcium nodig, maar is dit de manier? Ik denk het niet. Mensen met bv astma hebben veel minder tot geen verslijming meer als ze eena andere bron van calcium en eiwitten zoeken. Ik krijg kinderen met eczeem en die als baby al "puffers"gebruiken die ze meestal (in overleg met de arts) kunnen laten staan als ze eea veranderen..........

In mijn praktijk zie ik veel klachten die verband houden met het gebruik van koemelk. Als eerste is er natuurlijk de bekende koemelkallergie. Hieronder kun je er meer over lezen. Houd echter in je achterhoofd dat ook als iemand geen echte koemelkallergie heeft, klachten als eczeem, huiduitslag, chronisch verstopte neus, allerlei longklachten en druk gedrag of slecht slapen en vermoeidheid wel verergerd kunnen worden koemelk.

Dus ook dan: laat koemelk weg en veel mensen zijn af van de verstopte neus of hoeven helemaal geen astmapuffers (of minder) te gebruiken. Medicijnen altijd alleen in overleg met een arts afbouwen of stoppen!

Helaas is het zo, dat allergieën zowel bij baby's als volwassenen steeds vaker voorkomen. Dat is geen fabeltje, ook geen praatje uit de alternatieve hoek: alle artsen en specialisten en alternatief therapeuten zijn het hierover eens. Dit wordt ook gestaafd met wetenschappelijk onderzoek. Het is dus bewezen.

Symptomen van koemelkallergie of andere allergieën of intoleranties kunnen zijn: eczeem, huiduitslag, chronisch verstopte neus (men noemt het dan verkouden maar dit is geen verkoudheid), longklachten (hoesten, benauwdheid, hooikoorts) en druk gedrag of slecht slapen door onrust. En bij baby's nog extra: veel huilen en meer darmkrampen.

Het is moeilijk om (koemelk)allergie vast te stellen. Maar met allerlei verschillende meetapparatuur en de BIOTENSOR is het mogelijk. Regulier laat men koemelk weg en doet daarna een provocatietest. Als de klachten dan weer terugkomen is het bewezen dat er een allergie voor bestaat. Deze provocatietest doet men altijd onder begeleiding van een arts omdat een kind, maar ook een volwassene, een (anafylactische) shock kan krijgen, die uiteraard direct medisch behandeld moet worden.

In de alternatieve of complementaire sector waar ik werk, gaat men vaak anders te werk. Er wordt op een bepaalde manier getest of een kind allergisch is, dit combineert men met de symptomen die aanwezig zijn en de conclusie wordt getrokken. Hierna dient bij een allergie of intolerantie geen koemelk meer te gebruiken.

Uiteraard is het zeer van belang dat men voldoende calcium binnen krijgt.

*Bij een volwassene met koemelkallergie: gebruik een vervanger en/of een goed voedingssupplement.

Vervangers voor koemelk (naast suppletie (=voedingssupplementen), indien nodig):

 • Het nieuwste is kamelenmelk. Voor meer info: ga googelen.
 • Paardenmelk (dit is erg gezond en heel goed, vooral bij huidproblemen) ziewww.paardenmelk.nl.
 • Geitenmelk: gewone melk of voor poedermelk: zie www.nannycaregeitenmelk.nl 
 • Sojamelk (als laatste genoemd, omdat is gebleken uit onderzoek dat mensen met een koemelkallergie meestal ook allergisch zijn voor soja. Nou is dit geen wet van Meden en Perzen, dus het hoeft niet!)
 • Als weinig of geen van bovenstaande producten worden gebruikt is een voedingssupplement absoluut noodzakelijk.

NEEM WEL:

 • Minimaal 2 liter water/kruidenthee per dag(daarbij worden niet meegeteld: koffie en melk, maximaal 2-3 koppen koffie per dag)
 • 3 keer per week vette vis eten (makreel,haring,zalm) of visoliecapsules van een goede kwaliteit gebruiken (zoals van Bional, AOV, Omega 3-6-9 van NOW=plantaardig)
 • Als u allergisch bent voor vis, geen visoliecapsules nemen! maar plantaardige omega 3 vetzuren gebruiken zoals: omega 3-6-9 van NOW of teunisbloemolie (deze olie specifiek bij droge huid en/of hormonale problemen)
 • 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag
 • Veel bewegen
 • ALTIJD een multivitaminepreparaat nemen: uit onderzoek is gebleken dat ZELFS als u 7 dagen in de week gezond eet, de meeste Nederlanders NOG tekorten hebben.


Als u minder dan 7 dagen in de week gezond eet, geeft u uw lichaam niet de optimale hoeveelheid vitamines en mineralen.

Wilt u meer weten over deze behandeling of wilt u een afspraak maken, ik ben u graag van dienst. Via onderstaande knop komt u bij een formulier voor het stellen van uw vraag of maken van een afspraak.

Andere voetreflexologie specialisaties

ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE