Zwangerschapsreflexologie, bekken- rug- overgangsklachten

Er zijn speciale meridiaanpunten en massage technieken op knieën, onderbenen en voeten.

Er zijn behandelpunten bij zwanger willen worden, zwangerschaps suiker DM (diabetes), slapeloosheid gedurende de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten.

Voetreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Zwangerschapsreflexologie, bekken- rug- overgangsklachten

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie, waarbij naar de totale mens wordt gekeken en niet alleen naar de klacht en/of symptoom. Behandelingen hebben een ontspannende, helende, verzachtende en/of stimulerende werking op je lichaam en geest. Daarom kan de therapie zowel preventief als bij vele klachten worden toegepast.

Op het hele lichaam zitten reflexzones die via energie banen in verbinding staan met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze reflexzones ondersteunt het de homeostase van het lichaam. Homeostase is het in evenwicht brengen van allerlei functies in het lichaam zoals: temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling.

De reflexologie heeft specifieke drukpunt technieken en massage. Tijdens de zwangerschap gaat het zachter en energetischer dan de algemene voetreflexologie. De reflexpunten vinden plaats op de voeten en onderbenen en bij het opwekken van de bevalling ook op de handen.

Niet alle reflexzones mogen tijdens de zwangerschap behandeld worden, andere reflexzones kunnen juist gestimuleerd worden waardoor het welbevinden tijdens de zwangerschap toeneemt, klachten voorkomt en of kunnen worden ingezet om klachten te bestrijden dan wel te verminderen.

Waar kan zwangerschapsreflexologie en voetreflex voor worden ingezet:

 • Bekkenklachten·
 • Diabetes
 • Misselijkheid en spijsverteringsklachten
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Urineweg infecties en / of schimmelinfecties
 • Rugklachten
 • Verhoogde bloeddruk
 • Emotionele disbalans
 • Bij stuitligging om het kindje te draaien
 • Ter voorbereiding op de bevalling
 • Om de bevalling op te wekken

Regelmatig een voetreflex- of zwangerschapsmassage houdt je lichaam in balans en kan klachten in de zwangerschap voorkomen (om de 2 a 3 weken een massage is een weldaad voor je lichaam).

Lees bijgaand artikel over bekkenklachten en zwangerschapsreflexologie

Wilt u meer weten over deze behandeling of wilt u een afspraak maken, ik ben u graag van dienst. Via onderstaande knop komt u bij een formulier voor het stellen van uw vraag of maken van een afspraak.

Andere voetreflexologie specialisaties

ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE