Kleurenpunctuur en de betekenis van de kleuren

Kleurenpunctuur is een behandeling vergelijkbaar met acupunctuur maar dan zonder naalden.

Er zijn behandelingen voor allerlei kwalen en om je afweer te versterken en jezelf weer in harmonie te brengen. Behandelingen die je kunt inzetten bij kleine of grotere klachten. Bij verkoudheid, hoofdpijn, maag-darmstoornissen en er zijn zeer speciale behandelingen.

De betekenis van de kleuren:

Kleur-en lichtpunctuur. In de kleur- en lichttherapie wordt een scala van 10 verschillende kleuren gebruikt. Elke kleur heeft een eigen specifieke werking en effect.  

ROOD: Is de kleur van het cholerische (driftige) temperament. Het is de kleur van vuur, van de stralende zon en van het leven zelf. De tegengestelde waarden die bij rood horen zijn liefde en woede, vreugde en boosheid. Rood is de kleur van het hart, de longen en de spieren. Deze kleur is in staat diep door te dringen en je kan ook spraakzaam- opgewonden, hartstochtelijk worden en deze kleur kan je in beweging brengen. Rood kan ondersteunen bij de bloedsomloop, ettervrije wonden, ontstekingen, bloedarmoede, astma, ziekten van het strottenhoofd, huidziekten en chronisch hoesten.  

BLAUW: Is de kleur van vrede en oneindigheid. Het vertegenwoordigt het melancholische temperament. Blauw is een koele kleur met een kalmerend effect en deze kleur is de kleur van de hypofyse en het endocriene systeem en kan gebruikt worden voor alle soorten pijn en kan toegepast worden bij schimmelnagels, wratten, etterende ontstekingen, pijn en verstopping, hoofdpijn, migraine, maagpijn, spierkrampen en bep.hartaandoeningen.  En kan een gunstige werking hebben bij slapeloosheid, bloedingen, impotentie- en overgangsproblemen. 

GEEL: Staat voor de ZON op haar hoogste punt. Deze warme kleur vertegenwoordigt het sanguinische temperament. Geel kan de stofwisseling, klieractiviteiten en klachten van de spijsvertering ondersteunen en maagsappen stimuleren. Tevens wordt de kleur geel gebruikt bij bestrijding van klierziekten en ziekten van het lymfesysteem en ter versterking van het zenuwstelsel en wanneer je ontevreden bent en blootgesteld aan geel licht krijg je ook al een vrolijkere gelaatsuitdrukking. Kan de levenslust bevorderen en laat neerdrukkende gevoelens verdwijnen.  

GROEN: Is de meest voorkomende kleur in de natuur, is een neutrale kleur en hoort bij het flegmatische temperament. Groen licht wordt toegepast bij bronchitis, hoesten en ontstekingen van gewrichten. Heeft een positieve invloed op behandeling van tumoren, zweren, cysten, oog- en suikerziekten. Vrijwel alle chronische kwalen reageren goed op het instralen van deze kleur en je gevoel van tevredenheid kan bevorderd worden. Kan gebruikt worden voor kalmering en ontspanning. 

ORANJE: Staat voor de opgaande zon en maakt je daarom alert en vrolijk. Is een opgewekte mix van rood en geel en symboliseert vriendelijk- en warmhartigheid. Deze kleur wordt succesvol ingezet bij depressie, psychosen, angst, ontevreden- zwaarmoedigheid en bij klachten aan hart- en vaatstelsel. Oranje is een verwarmende kleur. Bij instraling aan het begin van de dag krijg je meer energie. 

VIOLET: Deze kleur staat voor spiritualiteit en werkt op je onderbewustZIJN. Geeft Geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie. Kan vooral toegepast worden bij het lymfesysteem en de milt. Hoort bij de rechterkant van de hersenen. 

TURQUOISE: Vertegenwoordigt met haar 2 varianten licht- en donker. De buitenste en binnenste rand van de ZIEL. Aan de buitenste rand kunnen psychische problemen ontstaan die zich uiten in lichamelijke klachten. Op dat niveau werkt donker turquoise. Deze kleur wordt gebruikt bij ZIELSNIVEAU klachten. Bij een behandeling met dit turquoise licht levert het meestal een gevoel van bevrijding en gelukzaligheid op en het gevoel: IK BEN WEER HEEL. 

 Wat heb je eraan en wat doet het? Na behandelingen kunnen je klachten letterlijk worden verlicht, je kan meer vitaliteit en een diepere ontspanning- en je kan ook je lichter voelen. Tevens is het goed voor je immuunsysteem, je wordt sterker en je ervaart meer harmonie.

Wilt u meer weten over deze behandeling of wilt u een afspraak maken, ik ben u graag van dienst. Via onderstaande knop komt u bij een formulier voor het stellen van uw vraag of maken van een afspraak.

Andere voetreflexologie specialisaties

ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE