Voeten en luchtjes en zijn je voeten zomer klaar???

Krijg jij een beeld van zand...zon…strand…of misschien wel dat heerlijke gevoel van gras onder je blote voeten? En laat jij ze balen of stralen???

Dagelijks “onderhoud”

Neem jij weleens een voetenbad? Was jij je voeten voor je naar bed gaat en smeer ze lekker in met een natuurlijke creme of olie. Voeg dan lavendelolie, melaleuca of een paar druppels wierook toe. 

Tip: laat de pepermunt ’s avonds weg, want die werkt opwekkend en dat wil je niet als je gaat slapen. Gebruik daarom de pepermunt s morgens. 

Schoenen kunnen nogal stinken, vooral je werkschoenen. Ook als je ze dagelijks gebruikt en niet iedere dag verwisseld met andere schoenen. Daarom is hier in de praktijk een ShoeFresh en tijdens je behandeling worden je schoenen dus verfrist, verschoond en verwarmd. 

Heb je vermoeide of opgezette voeten, bij warm weer overkomt het ons allemaal. Of als je hard gewerkt hebt, of gewandeld…Verwen je voeten dan met een bak lauwwarm water. Meng een handje badzout met 2 druppels pepermunt. Kijk het nieuws, lees de krant of werk je Facebook bij. 10 minuten later ben je een ander mens. 

Neem ’s avonds een relaxte olie zoals DoTerra Balance, Aromatouch of llavendel zodat je ook lekker kunt slapen.

Nagel problemen. Nou jae kent ze vast wel, die nagels die een beetje dik en geel zijn, afbrokkelen etc etc. Super besmettelijk. En niet te geloven hoeveel mensen daar last van hebben. 

Vul een 1 ml flesje met 10 druppels Melaleuca en 10 druppels Oregano. Zorg dat je voldoende wattenstokjes in huis hebt. Doe iedere ochtend en avond een druppel op een wattenstokje en smeer je nagel hiermee in. Hou dit minstens 3 weken vol. De aanhouder wint! Na drie weken zul je zien dat het begint uit te groeien en dat het nieuwe deel er goed uitziet! Wel blijven doorgaan tot alle narigheid weg is (nagels groeien langzaam, daarom duurt het lang).

Pas op: Bij Oregano. Maak dat deze niet op je nagelriemen of je huid terecht komt.

Pijnlijke voeten

Heb je last van je spieren, pezen, botten of gewrichten? Gebruik dan Deep Blue. Deze is verkrijgbaar in olie om mee te masseren, in een handige roller, in een tube met een crème, maar ook in kleine handige meeneem zakjes. Zo’n zakje heb ik eigenlijk altijd in mijn tas zitten als eerste hulp bij ongemakken. Bijvoorbeeld die grote teenknobbel (Hallux Valgus) die opspeelt. Smeer Deep Blue en je lacht weer. ook wanneer je last hebt van het hoge hakken dragen.

Oeps, ik heb dus weer een blaar. Ik smeer er gelijk lavendel op. En bij mij neemt de roodheid direct af. Gooi die schoenen in de hoek gooien en ga lekker op je slippers verder.

Tekenen van ouderdom…of gewoon geen geluk..of geerfd? Dan plotseling heb je dat ik aderen zie op mijn benen en van die spinnewebjes. Daar heb ik ook wat moois voor gevonden:  citroengras. Ik smeer citroengras op mijn enkels en onderbenen. Wel verdund, natuurlijk want citroengras is een hete olie. Dus gevoelig. Ik masseer het dagelijks in... en weet je het werkt. 

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme