Zorgprofielen diabetische DM voeten

Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je vooraf een afspraak gemaakt bij een podotherapeut om je zorgprofiel te laten bepalen.

Voeten omdat u erop staat de beste voetzorg in Bussum.

De diabetische voetzorg is opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. Je loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van een podotherapeut / behandelend arts. Die kan dat weer uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld de pedicure, een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Basisverzekering 
Als je in aanmerking komt voor vergoeding van de voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan zal je doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt je voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg je nodig hebt. Bij de podotherapeut geef je aan wie je pedicure is. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met de pedicure, Lianne Luijks.

Aanvullende verzekering
Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

Eigen bijdrage voor diabetische voetzorg
De pedicurebehandeling voor diabetespatiënten wordt uit de basisverzekering  vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen medisch noodzakelijk zorg vergoed en daarmee ziet de pedicurebehandeling er anders uit dan je voorheen gewend was. Je kan uiteraard nog steeds de volledige pedicurebehandeling krijgen, maar dan vraagt Lianne 20,50 eigen bijdrage (2021) voor de verzorgende delen van de cosmetische voetbehandeling. Deze verzorgende delen kunnen bestaan uit het knippen van nagels die geen risico vormen op wonden en zweren (ulcera), het gladfrezen en polijsten van nagels, het verwijderen van eelt wat geen overmatige druk veroorzaakt, specialistische technieken, incremen en voetmassage.

http://www.voetsula.nl Is het centrum podotherapie waar Lianne mee samen werkt. Zorgprofielen

ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE