Diabetici (DM) voetverzorging bij neuropathie

Voetverzorging in Bussum, Oosterpad 62. Pedicure bij diabetes en verlies van neuropathie
  1. Welke behandeling kunt u verwachten?
  2. Welke zorgverlener voor welke voetzorg?
  3. Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Deze 3 vragen zijn uit de Practische informatiebrochure van ProVoet.

Een diabetes- en reumapatiënt worden vaak doorgestuurd door een HuisArts, Diabetesverpleegkundige en POH, Praktijkondersteuner. En dit kan ook andersom gebeuren wanneer er twijfels en vraagtekens zijn over de voeten dan kan u doorverwezen worden

Belangrijk ga naar de pedicure bij Neuropathie 

Als je last hebt van een neuropathische voet, dan komt dit meestal doordat je last van zenuwschade door diabetes. Neuropathie is een van de meest voorkomende klachten bij mensen met diabetes. De klachten zijn het gevolg van schade aan de zenuwen die ontstaan door de verhoogde bloedsuikerspiegel ook wel hyperglykemie genoemd. De schade treft vooral de handen en de voeten, maar ook de ogen, de bloedvaten en het urinestelsel kunnen hieronder lijden. Als je de voeten met neuropathie niet tijdig behandelt kan dit leiden tot gevoelloze voeten.

Diabetici (DM) voetverzorging bij neuropathie

Symptomen van Neuropathie bij de voeten

Waar kan je Neuropathie aan je voeten aan herkennen, wat zijn veel voorkomende symptomen hiervan? Door de slechte doorbloeding van de voet worden de afvalstoffen niet voldoende afgevoerd. Hierdoor krijg je minder gevoel in je voeten. Je kunt ook last krijgen van pijn aan de voeten, een vervelende, stekende pijn die maar slecht met pijnstillers te behandelen is. Ook krijgen mensen met Neuropathie vaak last van een doof gevoel, prikkelingen en soms zelfs evenwichtsstoornissen.

Ga regelmatig naar een pedicure met uw diabetische voet

Voor iedereen met voetproblemen is een regelmatig bezoek aan de pedicure van belang. Je voeten hebben het zwaar te verduren en een goede voetverzorging is heel belangrijk. Maar als je last hebt van diabetes en je hebt Neuropathie dan is goede en regelmatige voetverzorging extra van belang. Doordat de bepaalde zenuwen in de voet uitvallen gaan de voetspieren minder goed werken. Dit vergroot de kans op blaren, eelt en zelfs voetwonden. Door ook nog eens een slechte doorbloeding waar veel diabetes patiënten mee te maken hebben genezen deze wondjes ook nog eens minder snel.

Door regelmatig een pedicure te bezoeken kun je als diabetes patiënt voetklachten niet geheel verhelpen, maar je kunt de klachten wel enorm verminderen. Er zijn zelfs speciale pedicures voor deze diabetes behandelingen. Zo worden eelt- en blaarvorming tijdig behandelt en kan de pedicure specialist je tevens adviseren over het juiste schoeisel en eventuele thuisbehandeling. Informeer ook of de behandeling bij de pedicure vergoed wordt door je zorgverzekering, soms is dit namelijk wel het geval omdat dit ter behandeling is van diabetes gerelateerde klachten.

Wilt u meer weten over deze behandeling of wilt u een afspraak maken, ik ben u graag van dienst. Via onderstaande knop komt u bij een formulier voor het stellen van uw vraag of maken van een afspraak.

Andere voetverzorging specialisaties

ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE