ADHD / ADD en Dyslexie: voetreflexologie behandeling.

Voetreflexologie PLUS is ook voor kinderen geschikt. Het geeft rust, slapen beter, ontspant en brengt positieve veranderingen teweeg zowel voor het kind, de volwassene, de ouder en de leerkracht.

ADHD is een aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit die veel voorkomt bij kinderen. Hoewel er veel alternatieven zijn is de meest gangbare behandel methode voor ADHD nog steeds medicatie eventueel aangevuld met gedragstherapie. Bekend is dat bijwerkingen van de medicatie die kinderen met ADHD krijgen groot zijn en overeenkomen met de bijwerkingen die mensen hebben die speed of cocaïne gebruiken.

Kinderen met ADHD hebben het moeilijk in een klas vol kinderen. Daarom ben ik met een onderzoek op een school voor speciaal onderwijs gaan kijken wat massage zou kunnen bijdragen aan het welbevinden van deze kinderen en daarmee ook aan de het welbevinden van hun ouders en de leerkrachten. Veertien kinderen hebben zes weken lang een massage gehad onder schooltijd.

Zowel kinderen met en zonder medicatie zijn gemasseerd. Ik ben begonnen met voetmassage in een stoel en gewoon op de grond. De kinderen voelden zich snel vertrouwd, vanaf week twee lagen de kinderen over het algemeen heel rustig, vaak werd er geslapen.

De kinderen die meededen aan het voetreflexologie onderzoek zeiden allemaal aan dat zij zich kalmer voelden. Ze genoten van een moment rust in hun hoofd. Massage draagt dus wel degelijk bij aan hun welbevinden. Ook leerkrachten viel het op dat de kinderen direct na de voetreflex behandeling rustiger waren in de klas. Ouders gaven vooral aan dat hun kinderen de voetreflex als prettig hadden ervaren.

Op de scorelijsten met kenmerken van ADHD gedrag was niet bij alle kinderen een vermindering van symptomen te zien. Wellicht was daar de onderzoek voetreflex periode ook te kort voor en is de frequentie van één keer in de week masseren te weinig. Beter is 2 x in de week.

De kinderen waren na de voetreflex met massage ontspannen en vaak open in hun verhalen. Voetreflex en massage voorafgaand aan gesprekstherapie kan veel toevoegen aan het behandelen van kinderen met ADHD. Voetreflex en massage zorgt snel voor een vertrouwelijke sfeer en RUST.

In de Westerse wereld hebben we een leefklimaat gecreëerd waarin veel gebeurt, waar veel kan maar ook veel ONRUST is. Laten we kinderen helpen om met de hectiek van de samenleving om te gaan. Rust ervaren is essentieel om evenwichtig op te groeien.

Het is zelfs bewezen wanneer kinderen elkaar masseren dat er minder gepest wordt.

Voor kinderen is er een speciaal kindertarief. LET OP: wanneer kinderen behandeld willen worden is er van beide ouders vooraf een handtekening nodig alvorens Lianne gaat behandelen.

 
Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme