Buik- en spierkrampen. Voetreflexologie icm Triggerpoints.

Voetreflexologie en Triggerpoints werken heel goed tegen buik- en spierkrampen zowel bij volwassene als kinderen en baby's.

In mijn praktijk voor complementaire zorg wordt er vaak gevraagd: wat kun je doen aan kramp? Het antwoord is simpel: VOETREFLEXOLOGIE icm met been- voet massage. Vooral icm met doTERRA essentiele olien. Vraag mij welke.

Tijdens het sporten en na het slapen wordt er regelmatig geklaagd over kramp in de benen, voeten of tenen. Laatst kwam voor mij de welbekende vraag: is daar iets aan te doen? Het antwoord is JA!

Wat goed werkt is magnesium in een voedingssupplement. Dat werkt ontkrampend en bovendien is het heel goed tegen stress. Het wordt ook wel eens het anti-stressmineraal genoemd.

De goedkopere vorm van magnesium is magnesiumoxide. Dit wordt redelijk opgenomen. Het kan echter bij sommige mensen ietsje laxerend werken (Heb je dus last van verstopping, dan is dat alleen maar meegenomen).

Let op: Als je langdurig magnesium gebruikt zou ik een calcium/magnesium preparaat adviseren om botontkalking te voorkomen. (magnesium kan calcium aan de botten onttrekken. Even zo goed is het ook zeer onverstandig om alleen een calciumsupplement te nemen. Calcium onttrekt weer magnesium aan de botten) is een veilig preparaat en kan langdurig gebruikt worden.

Drink dus ook nooit melk verrijkt met calcium om bovenstaande reden. Calcium heeft altijd magnesium nodig en andersom, anders kan het niet opgenomen worden. 

In de praktijk kan je de DoTerra olieen ruiken en gebruiken en ruiken en voel welke je thuis wil gaan gebruiken.

 
Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme