Borstvoeding en allergie en voetreflexologie

Hieronder wat tips bij borstvoeding geven en allergie. En het effect van voetreflex, ontspanning en beter slapen bij slaapproblemen.

Wat te doen bij borstvoeding en allergie? 
*Als de moeder borstvoeding geeft en wil blijven geven (wat bij allergieën bij een baby is aan te bevelen: Dit is wetenschappelijk bewezen), zal zij alle melkproducten moeten laten staan. Zij kan een product gebruiken dat de koemelk vervangt (zie hieronder), maar vaak is het nuttig om een voedingssupplement ernaast te gebruiken, aangezien er een enorm beroep wordt gedaan op de calciumvoorraad van de moeder door het kind, dat heel hard groeit. Als zij geen vervanger voor koemelk gebruikt is dit een absolute must. Een voorbeeld daarvan is calcium/magnesium. Slik echter nooit alleen maar calcium. Zonder magnesium wordt calcium niet opgenomen. Verder is genoeg vitamine D erg belangrijk. In een compleet supplement zit dit in de formule.
*Als het om een baby gaat die flesvoeding krijgt: Geef dan Nutrilon Pepti. Of in ernstige gevallen : Nutramigen. Deze voedingen worden alleen door de ziektekostenverzekeraar vergoed als de arts een verklaring afgeeft waarin staat dat het kind een koemelkallergie heeft.

Geef geen hypoallergene melk. Dit is niet koemelkvrij! Voor de duidelijkheid: dit is gemaakt ter preventie van allergie. Je kunt het dus preventief gebruiken als in de familie allergie, astma en/of eczeem voorkomt.

*Bij een kind boven de 6 maanden dat bijgevoed wordt en dat een koemelkallergie heeft: Gebruik de speciale melk en volg het protocol van bijvoeding voor gevoelige kinderen. Uiteraard mogen geen koemelkproducten worden gebruikt.

Share |
This is Sliced Diazo Plone Theme