Voetonderzoek / schoeninspectie en zorgprofielen

Ben je diabeet dan ga je eerst naar de VOETSULA, Bussum- Zuid podotherapeut voor bepaling zorgprofiel.

De Simms's classificatie wordt vastgesteld. Daarna volgt er een zorgprofiel en behandelplan en deze komt bij mij in het systeem.

De medisch pedicure bepaalt aan de hand van professionele afweging/triage of een instrumentele behandeling medisch noodzakelijk is.
Er is een gericht voetonderzoek dit bestaat uit een afnemen van een anamnese.

Inspectie en onderzoek van de huid, waarbij wordt gelet op eelt, bloedingen onder eelt, blaren, likdoorns, kloven, oedeem, roodheid en warmte, kleur en temperatuur van de huid van onderbenen en voeten, wondjes, ulcus, voetchirurgie.

Er is inspectie en onderzoek van nagels, schimmelnagels, ingroeiende nagels, hypertrofische nagels en defecte nagels.

Inspectie en onderzoek van voetvorm- standafwijkingen, hamer- en klauwtenen, prominerende CM, Hallux Valgus, bunion, amputaties en Limited Joint Mobility.

Het afnemen van temperatuurverschillen evt.met stemvork 128 HZ.

Inspectie en onderzoek van schoenen en sokken door beoordeling van pasvormfactoren en slijtage ivm oorzaak nagelaandoeningen, drukplekken, eeltvorm en likdoorns.

Daarna opstellen van behandelplan omtrent voeten en nagels.

Uitleg en advies aan cliënt en bespreking behandelplan.

Rapporteren naar podotherapeut indien nodig.

Indien er sprake is van een contra-indicatie, zoals bijvoorbeeld een ontsteking, is een verwijzing van de behandelend arts noodzakelijk.
Indien de pedicure heeft besloten om geen werkzaamheden uit te voeren gedurende de corona-crisis, dan zorgt zij voor waarneming zodat de continuïteit van de behandeling niet in gevaar komt. De behandeling kan worden overgenomen door een collega pedicure of, bij gecontracteerde voetzorg, door de podotherapeut. 

Er is voetzorg bij diabetes mellitus cliënten en zorgprofiel 1, 2, 3, 4. In tegenstelling tot de eerste lockdown is het in het geval van gecontracteerde voetzorg niet noodzakelijk dat de podotherapeut een schriftelijke indicatie voor fysieke zorg aan de medisch pedicure afgeeft. De gebruikelijke werkwijze is van toepassing, waarbij de medisch pedicure werkt volgens het door de podotherapeut opgestelde persoonlijke behandelplan.

*Diabetes mellitus, reumatische aandoening, kanker, hart- en vaatziekten, neurologische aandoening, longaandoening, bloedstollingsproblematiek, wondgenezingsproblematiek, verstoorde immuniteit.

Voetonderzoek / schoeninspectie en zorgprofielen
ADRES

Ten Voeten Uit
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op afspraak in de ochtend of in de middag


facebook.png  linkedin.png

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


PinnenJaGraag_Sticker_160x43,5mm.png

LOCATIE